vissza

Napenergetika

Napelemes rendszerek tervezése, kiépítése

Cégünk szolgáltatásai közé tartozik a napelemes áramtermelő rendszerek tervezése,kiépítése is. Nagyon fontos már az elején megemlíteni,hogy a napelem nem összetévesztendő a napkollektorral, ami vízmelegítésre,fűtésrásegítésre alkalmas eszköz! Ezzel a rendszerrel Ön képes megtermelni háztartása számára a szükséges elektromos energiát, sőt,ha többet termel mint fogyaszt,a megmaradt energiát a szolgáltató megvásárolja Öntől.

Ha figyelembe vesszük az egyre emelkedő energiaárakat,ennek a dolognak hatalmas jelentősége van!

 

  Az energia árak alakulása Magyarországon 2002-től
 

 

A napelemes energiatermelő rendszerek előnyei:

  • Hosszú élettartam (20-25 év teljesítménygarancia)
  • Nem tartalmaz mozgó,forgó alkatrészeket,ezáltal nem kopik
  • A napenergia ingyen van!
  • Nem kell telepítési engedély
  • A napenergia megújuló energiaforrás, amíg a Nap létezik, energiája eléri a Földet.

HÁLÓZATRA TERMELŐ RENDSZEREK
Hálózatra termelő rendszerek

Mi elsősorban  a hálózatra termelő rendszereket ajánljuk, gazdaságossága miatt. Ebben a rendszerben a napelemek által megtermelt energiát egy inverterbe vezetjük, ami szabványos hálózati váltóáramot hoz létre. Ezt az áramot akár azonnal is felhasználhatjuk,

de ha a megtermelt energia nem kerül felhasználásra, akkor az áramszolgáltató által felszerelt kétirányú mérőórát visszafelé forgatja,tehát nekünk pozitív egyenleget állít elő.Ezáltal az éves elszámoláskor öszzevetik a termelt és a fogyasztott energiamennyiséget, és ez adja a számla alapját.Magyarországon jelenleg a visszavásárolt " zöld " energia ára alacsonyabb,85 % os vételi árat fizet érte a szolgáltató.

Inverterek

A 230 Voltos inverterek alakítják át a napelemről lejövő egyenfeszültségetszabványos 230 voltos hálózati váltófeszültséggé,

valamint összeszinkronizálják a termelt áram fázisát a hálózat fázisával.

SZIGETÜZEMBEN MŰKÖDŐ RENDSZEREK

A szigetüzem estünkben a hálózati áramtól való teljes függetlenséget jelenti,például olyan helyeken,ahol a hálózat elérhetetlen.Így pl.távoli tanyákon,kietlen pusztaságokban lévő építményekben is lehetőség nyílik a Nap fénye által megtermelt  áram felhasználására. Ebben az üzemmódban a napelemek által előálított feszültség töltésvezérlőkre kerül,amelyek megfelelő kapacitású akkumulátorokat töltenek fel,míg van napsugárzás.

 

Az akkumulátorok invertert működtetnek,ami előállítja a szükséges 230 voltot. Azért azt a tényt nem szabad elfelejteni,hogy ez a megoldás megdrágítja a rendszer árát,mivel sajnos az akkumulátorok nem túl olcsó berendezések.

Szolár akkumulátor 100 Ah 12 V

 

 


Napelemes rendszerek tervezése

1